Kosár
Telefon: 06 (52) 445-030
e-Mail: info@olahgumi.hu
Bejelentkezés viszonteladói oldalunkra
Típus:Személygépkocsi

Évszak:
Márka:
Szélesség:
Szélesség információ téli gumi
Profilarány:
Profilarány infó téli gumi
Átmérő:
Átmérő információ téli gumi
Sebesség:
Sebesség információ téli gumi


Legfontosabb szempont:

Keresés
Bezár

SZENT ISTVÁN EGYETEM – PROGRAM OPERÁTOR

Pályázati felhívás
a 2009-2014 Norvég Finanszírozási Mechanizmus
Zöld ipari innováció Program (HU-09)


„Hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése (1. alprogram)”
illetve
„Környezetbarát termelési technológiák fokozottabb használata (2. alprogram)”

című pályázatához

A pályázati kiírást az Oláh Gumiszerviz Kft., Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., illetve  az Energotest Kft. sikeresen megpályázta a „Hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése” alprogramot. A TSZ-HU09-0072-A1-2013  azonosító számú szerződés 2015 január 5-én hatályba lépett.

PROJEKT ALAPADATOK

Az "Oláh-Gumiszervíz" Kft a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Zöld ipari innováció program keretében meghirdetett „Hulladék mennyiségének és a levegő, víz talaj szennyezésének csökkentése” elnevezésű felhívásra benyújtott pályázata alapján a Norvég Alap vissza nem térítendő támogatásában részesül.

Projekt címe: Hulladék gumiabroncs innovatív logisztikai begyűjtési láncolatának kifejlesztése és 3000 tonna éves hulladék feldolgozási kapacitás létrehozása.
Pályázati azonosító: HU09-0072-A1-2013
Projektgazda neve:
"OLÁH-GUMISZERVÍZ" Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt partnerek:
Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
ENERGOTEST Diagnosztikai és Automatizálási Korlátolt Felelősségü Társaság

Megvalósítási helyszínek:
Magyarország, 1116 Budapest, Fehérvári út 130.
Magyarország, 2330 Dunaharaszti, Gomba utca 4
Magyarország, 5000 Szolnok, 15743 hrsz.

Projekt összköltsége forintban: 617 730 233
Projekt összköltsége euróban: 2 179 711,48
Támogatás összege forintban: 407 707 573,2
Támogatás összege euróban: 1 438 629,4
Támogatás aránya: 66 %

Projekt időtartama: 2014.05.05. - 2016.04.30.
Döntés időpontja: 2014.05.05.


ÖSSZEFOGLALÓ A PROJEKTRŐL

Konzorcium pályázik, amely Projektgazda vállalkozásból és kettő fejlesztő cégből áll. A pályázó cégek teljes mértékben magyar tulajdonú vállalkozások. A projektgazda a gumiabroncs technológiai területen dolgozik, ezáltal teljes műszaki felkészültséggel és átfogó üzleti kapcsolati rendszerrel rendelkezik. A fejlesztő cégek hatalmas szakmai tapasztalattal bírnak és rendelkeznek azon biztos kompetencia alapokkal, melyek biztosítják a következő fejlesztési lépcsők eredményességét is. A Projekt a Magyarországon keletkező hulladék gumiabroncsok átfogó mentesítési és hasznosítási koncepcióját hozza létre és valósítja meg. A lényeg az átfogó és teljes spektrumú megközelítés, amely egyben kezeli a begyűjtést, a feldolgozást és a termékvonalak üzleti láncolatának működését. A tervezett induló megvalósítás a projekt első ütemében 1.000 – 3.000 tonna / év hulladék abroncs mennyiség hasznosítására vonatkozik. Ezen mennyiség már biztosan érdemben hozzájárul a környezeti terhelés csökkentéséhez.

PROJEKT KERETÉBEN MEGVALÓSUL

 1. Az ország teljes területi lefedettséget biztosító logisztikai koncepció kifejlesztése és megvalósítása. A logisztikai koncepció a már meglévő és működő országos logisztikai hálózatok ( gumiszerviz hálózat és műszaki vizsga állomás hálózat ) továbbfejlesztését jelenti, annak érdekében, hogy a hálózatos logisztikai tevékenység kiterjedjen a használt gumiabroncsok begyűjtésére is.
 2. Az összegyűjtött és mentesített használt gumiabroncs mennyiség pontos mérése, teljes körű mérésadatgyűjtéssel és korrekt adatkezeléssel, amely biztosítja a projekt abszolút átláthatóságát. Teljesen új elem a begyűjtött hulladék abroncs tömegének mérése, ezáltal sokoldalúan hasznosítható adathalmaz keletkeztetése.
 3. Termékek fejlesztése és termékvonalak kialakítása a logisztikai láncolatban, amelyek üzletileg a pályázati projekt lezárása után is életképesek, sőt továbbfejlesztésre alkalmasak.
 4. Pilot Projekt üzemi méretekben, amely évi maximum 3.000 tonna hulladékabroncs feldolgozására alkalmas.
 5. Az abroncsok feldolgozásából hasznosításra és további feldolgozásra alkalmas termékvonalak kiépítése. A koncepció egyik lényegi eleme a termékvonalak felépítése és az üzleti láncolatok működtetése, annak érdekében hogy az üzleti érdekeltség biztosítsa a begyűjtés működését is.
 6. Országos szinten évente 1.000 – 3.000 tonna hulladék begyűjtése és feldolgozása, ezáltal jelentős környezeti terhelés megszüntetése.
 7. Gazdasági haszon / hasznosulás a termékvonalak működésének eredményeként. Az ország hulladékmentesítése hosszútávú gazdasági érdek és társadalmi szintű megtakarítás, emellett megjelenik a vállalkozások gazdasági haszna és fejlődése, beleértve a foglalkoztatottság növekedését is, zöld munkahelyek létrejöttét.
 8. Tényekkel és pontos adatokkal alátámasztott tudatos promóciós hatás, mely széles rétegek számára jelent pozitív példamutatást.
 9. Magyarország szerepének erősödése és a nemzetközi megítélésének javulása.
 10. A többi Kelet – Európai ország számára hasznosítható hulladék begyűjtési, hasznosítási technológia, termékalap és üzleti modell jelentkezik. Export támogatással a technológia és termékvonalak külföld felé is értékesíthetők.
 11. Újszerű és innovatív – egész országon átívelő – gondolkodás valósul meg, amelyet középméretű magyar vállalkozások valósítanak meg.
 12. A hosszútávú és fenntartható működés garantált. A feldolgozott abroncsból keletkező termékvonal értékesítése folyamatosan fenntartja a begyűjtési láncolat működését.
 13. A meglévő gumiszervizek és az országos műszaki vizsgabázisok hálózat társadalmi és gazdasági szerepvállalása erősödik.
 14. A hulladék abroncs begyűjtési és felhasználási technológia és annak életképes működése országos létszükséglet. Ezt alátámasztja a társadalmi közéletből származó információk halmaza és egy aktuális példaként felmutatott járműiparból származó tényszerű információ is.

A PROJEKT WEBOLDALA: http://www.olahgumirecycling.hu/

A Norvég Alapról további információk a www.norvegalap.hu és a www.norwaygrants.org honlapokon találhatók.

Oláh Gumiszerviz Kft.
Adószám: 11553832-2-09
Cégjegyzékszám: 0909005131
info@olahgumi.hu