Hogyan csináljuk jól? – A gumiabroncs tárolásáról

A szezonváltás miatt időről időre le kell cserélni az abroncsgarnitúrát az autókon. Ilyenkor pedig rendszeresen felmerül a kikerülhetetlen kérdés: „mi legyen a sorsa a használaton kívülieknek?”.

Nézzük most mit érdemes erről tudni.

A leszerelt kerekek tárolását illetően alapvetően két megoldás közül választhatunk. Egyrészt vannak olyan szerelőműhelyek, ahol a szolgáltatás részeként vállalják a szakszerű megőrzést a következő szezonig. Másrészt választható az otthoni tárolás is, azonban ez esetben érdemes megfogadni néhány praktikus tanácsot.

  • Minden esetben száraz és napfénytől védett helyre pakoljuk el a nem használt abroncsokat.

  • A kerekeket ne a futófelületre állítva tegyük el, hanem elfektetve pakoljuk egymásra.

  • Célszerű alaposan lemosni a leszerelt abroncsokat, megtisztítani a felnit és a futófelületet. Mindazoknak, akik nagyon szívükön viselik az abroncsok sorsát, érdemes speciális ápolószert is bevetni, hogy így még jobb minőségben kerülhessenek majd fel újra az autóra.

  • A felnivel együtt történő váltás esetében legyenek felfújva a kerekek, legalább az előírt nyomásra, vagy még annál magasabbra.

  • Mindazok számára, akik szeretnék „kényeztetni” a gumiabroncsokat, érdemes egyéb lehetőségeket is kihasználni. A méretre gyártott tárolózsákok, illetve a tartóállvány használata még kényelmesebbé teheti a gumik „pihenését”.

A nem használt abroncsok elhelyezése tehát nem túl bonyolult. Azonban ezt a néhány aranyszabályt érdemes betartani, hogy a következő időszakban is jól teljesítsenek a gumik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük