Az autók nyáriasításának 5 pontja

A tartósan meleg hőmérséklet egyet jelent a nyári gumik felhelyezésének szükségességével. Azonban az autók nyári felkészítése nem ennyiből áll csupán. Hogy mit érdemes még ekkorra időzíteni?

  1. Mint ahogy arra már utaltunk, a tavaszi időjárás beköszöntével elérkezett a nyári gumik felhelyezésének ideje, ugyanis ha a hőmérséklet tartósan +7 fok fölé emelkedik, akkor már érdemes cserélni.

  2. A kerékcsere közben ajánlott alapos átvizsgálást tartani, ugyanis ilyenkor olyan részekre is rálátásunk lehet, amelyekre egyébként nem. Többek között alaposan megvizsgálhatjuk a fékbetétek, a féktárcsák, és a lengéscsillapító állapotát. Bármilyen probléma esetén természetesen érdemes felkeresni egy szakembert, aki orvosolni is tudja a gondot.

  3. A folyadékokat is érdemes leellenőrizni. Ennek szintjén mi is könnyedén megállapíthatjuk, azonban a minőségi vizsgálatát jobb szakemberre bízni.

  4. A hosszú és piszkos tél után ajánlott újra formába hozni az autót – ebben lehet segítségünkre egy alapos mosás és ápolás.

  5. Mindenképp fordítsunk külön figyelmet a klímára, hiszen ez igen fontos a nyári melegben. Ennek átvizsgálása és tisztíttatása elengedhetetlen a megfelelő működéshez, és a kényelmes utazásokhoz. Amennyiben szükséges, cseréljük ki a szűrőt és szerezzünk be egy minden szempontból megfelelőt. Ugyanis ha ez eltömődött, akkor jelentősen ronthatja a motor teljesítményét és növelheti az autó fogyasztását is.

A nyári felkészülés közben tehát nem csak az autógumikra, hanem egyéb dolgokra is érdemes figyelmet fordítani. Ezek között kiemelten fontos a klíma ellenőrzése, hiszen erre komoly feladat vár nyáron.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük