Amit a gumiabroncsról tudni érdemes 2.

A jelölések

Könnyen előfordulhat, hogy mire le kell cserélni a gumiabroncsokat, a feljegyzések elvesznek – és ezek hiányában nehezen emlékszünk vissza, hogy pontosan mire van szükségünk. Azonban aggodalomra semmi ok, a gumin minden fontos információt megtalálhatunk.

De mégis mit olvashatunk le az abroncsról?

  1. Megtalálhatjuk a méretet, ami az abroncs legfontosabb tulajdonságait határozza meg. Ebből kiolvasható, hogy milyen pántátmérő, profilszélesség és profilarány jellemzi, valamint, hogy radiál, diagonál vagy övesdiagonál típusú-e. A legtöbb esetben „315/80 R 22.5” alakú megjelöléssel találkozhatunk, csak ritka esetben térnek el ettől a jelöléstől.

  2. Leolvashatjuk a névleges terhelési számot és a néveleges sebességet is. Ezek tulajdonképpen kódok, amelyek alapján fontos információkat tudhatunk meg, például a maximálisan megengedett km/h mértékét.

  3. Ezeken kívül megtalálhatjuk a mintázat elnevezését, az engedélyezési számot, a maximális légnyomás mértékét, a gyártás idejét és a gyártó céget is.

Hogy miért jó mindezt tudni?

Ha új abroncsokat vásárolnánk, akkor elég csupán egy pillantást vetni az éppen felhelyezett gumiabroncsokra, és máris kiderülhet, hogy mire van szükségünk pontosan.

És a vásárlás most még egyszerűbb!

Az Oláh Gumiszerviz Kft-nél speciális kereső segíti a döntést. Ebben könnyen beállíthatóak a különböző paraméterek, tehát néhány kattintással kiszűrhetőek a legideálisabb lehetőségek. A gépjármű típusa és a keresett márka alapján is szűrhet, így egészen biztos, hogy a legmegfelelőbbeket listázza ki a rendszer.

Keresse meg Ön is egyszerűen és könnyen a legjobbat! Kattintson az Oláh Gumiszerviz Kft. oldalára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük