Hogyan csináljuk jól? – Kerékcsere házilag 1.

A szezonális kerékcserét alapvetően praktikusabb szakemberre bízni, aki garantáltan jó munkát végez. Azonban előfordul, hogy bizonyos esetekben (például defekt) kénytelenek vagyunk mi magunk megoldani a cserét. De mégis hogyan kell ezt jól csinálni?

A nélkülözhetetlen felszerelés

  1. Talaj

A biztonságos kerékcseréhez természetesen nélkülözhetetlenek bizonyos „hozzávalók”. Először is az autót mindenképp szilár burkolatú (lehetőleg aszfaltozott vagy betonozott) vízszintes területre kell állítani. Ezen a területen a kocsi biztonságosan megemelhető, és nem kell aggódni a stabilitása miatt.

  1. Emelő

Az autókhoz általában gyárilag adnak emelőt. Azonban ezek csak végszükség esetére valók, ezért a legtöbb esetben nem túl biztonságosak. Éppen ezért célszerű beszerezni egy jobb állapotú eszközt, amely teljes mértékben megbízható.

  1. Kitámasztás

A kerékcsere során szintén nélkülözhetetlen kellék a kitámasztó ék. Természetesen nem jellemző, hogy minden autóban van ilyen kiegészítő, de aggodalomra semmi ok, mert az éket remekül helyettesíthetjük egy kővel vagy téglával is. Ennek lényege ugyanis, hogy megakadályozza az autó elgurulását, és erre a célra tökéletesen megfelel az adott helyen talált kiegészítő is.

  1. Egyéb

A kerékcseréhez mindezeken felül szükség van kerékkulcsra, egy nagyobb csavarhúzóra vagy a dísztárcsa leszereléséhez használatos speciális eszközre. Ezeket általában az autó alapvető szerszámkészlete tartalmazza, tehát nem kell külön gondoskodni a meglétükről.

De hogyan kezdjünk neki a kerékcserének? Következő cikkünkből megtudhatja!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük